Work – Ferdinand Protzman

Het thema van dit boek is “werk”. Het toont nog maar eens aan, voor zover dat nog nodig was, dat alles relatief is. Voor velen onder ons is “werk” ergens van negen tot vijf een bepaalde activiteit uitvoeren in een ruimte die we dan “kantoor” noemen. Kantoor met alles erop en eraan. Wel, voor nog meer mensen onder ons ziet een werkdag er wel helemaal anders uit en moet er gewerkt worden in alles behalve ideale omstandigheden.

In een kleine tweehonderd foto’s die van overal ter wereld komen, wordt getoond dat er nog heel veel activiteiten buiten gebeuren, dat nog heel wat machines die ons het leven gemakkelijker maken nog niet overal ter wereld beschikbaar zijn, dat mensenrechten met de voeten getreden worden (laat staan dat arbeidsreglementen gerespecteerd worden), dat het werkinstrument soms een vuurwapen is en dergelijke meer.

Dus, wanneer je nog eens een dipje hebt, doorblader dan eens bovenstaand boek….

“Work” bestaat uit een 350 pagina’s en de meeste foto’s beslaan anderhalve pagina. Het is een “koffietafelboek” van 26 cm op 28,5 cm en 3 cm dik, uitgegeven door “National Geographic”. De foto’s tonen een keiharde realiteit en laten de lezer/kijker toe om er van alles bij te verzinnen en om de verbeelding haar werk te laten doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.