Ook Michael Frye en National Geographic

Een hoop jaren terug heb ik een workshop gevolgd in Yosemite georganiseerd door Michael Frye. Voor mij is dit een van beste natuur/landschapsfotografen die er momenteel rondloopt. Zijn foto’s zijn zo puur en to the point. Ook de keuze van de onderwerpen en de composities zijn top. Hij is ook een van de beste lesgevers die ik tegengekomen ben en elke week kijk ik uit naar zijn nieuwsbrief. Voor mij persoonlijk heeft hij ook een van de beste boeken geschreven over landschapsfotografie! Zijn werkterrein is voornamelijk Yosemite en de wijde omgeving. Een beetje zoals Ansel Adams.

Wat blijkt nu? Hij gebruikt ook een smartphone om foto’s te nemen in welbepaalde omstandigheden. In zijn geval was het in een verlaten mijndorp dat luistert naar de naam Bodie. Omdat je binnen, in de verlaten huisjes die er nog staan, beperkt bent in je bewegingen (geen plaats voor een statief bijvoorbeeld) schakelt hij over op zijn iPhone. Ook hij zegt dat die kleine dingen beter en beter worden.

https://www.michaelfrye.com/2019/09/15/inside-bodie-with-an-iphone/

Zie ook:

https://www.michaelfrye.com/2018/08/28/photographing-bodie-iphone/ 

Deze morgen las ik het volgende:
“OPPO is een nieuwe speler op de telefoniemarkt in Nederland, maar bouwt wereldwijd al jaren aan een ijzersterke reputatie als het aankomt op smartphone fotografie. Ook wordt mobiele fotografie steeds beter en gebruikelijker, dus kan dit niet ontbreken bij de National Geographic Fotowedstrijd. Zo zijn OPPO en National Geographic dus eigenlijk een heel logische match.”

Inderdaad, National Geographic die fotografie met een smartphone steunt en blijkbaar aanmoedigt! Dat doet deugt om zoiets te lezen en geeft mij een goed gevoel bij mijn beslissing om over te schakelen naar een smartphone voor bepaalde takken van de fotografie.

https://www.nationalgeographic.nl/fotowedstrijden/2019/05/hoe-maak-jij-je-fotos-voor-de-national-geographic-fotowedstrijd

En waarom heb ik juist een Huawei P30 Pro gekocht? Wel, voor die reden:
https://www.dxomark.com/huawei-p30-pro-camera-review/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.